Thursday, August 5, 2010

Salam Ramadhan 2010

Sekejap je mase berlalu..tibe lg bulan ramadhan tahun ni..rse nye baru semalam sambut ramadhan kali pertama dengan en.suami tahun lepas.kali ni die datang lagi.Alhamdulillah..semoga tahun ni ibadat aku lebih dari tahun yang lepas..

Antara latihan untuk diri aku yang berbadan dua sekarang, ade jugak aku berpuasa sunat @ nazar sebelum menyambut bulan ramadhan kali ni.Alhamdulillah..xde masalah sepanjang aku berpuasa..harap, bulan Ramadhan yang akan tiba nanti aku akan menjalani ibadah puasa sama mcm yang sebelum ni.hopefully la kan..InsyaAllah..

Ramadhan yang lepas..aku & en.suami berkesempatan juga membuat solat terawih di surau Taman yg kami tinggal.tp, tahun ni xtahu spe nak temankan aku buat solat terawih, memandangkan en.suami sekarang memang tengah banyak kje..Berbuka pon agak nye aku sorang2.huhu...kalau larat, nak je aku jelajah smue masjid yang berdekatan dengan rumah untuk solat terawih..best jgk kan..Impian sembahyang terawih di Masjid Negara ke..Dengar cerita dari kak aton ofismate aku ni, best dpt sembahyang terawih kat sne..imam dari mekah,,InsyaAllah blh cari satu hari yg free sembahyang kt sne kan..puasa kan sebulan.:)

Tahun lepas hanya sekali je aku n en suami pergi ke bazar ramadhan..itu pon yg dekat dengan rumah mak di klang..rajin nye kan aku masak tiap2 hari..harap tahun ni pon same..hehe..npk nye tiap2 ari la aku surf internet tgk resepi yg best2..:)

Kwn-kwn pon dh ramai yg ajk b'buke sme2..sedang mncari2 tempat yg best..Mcm tu jgk dgn org2 kt office aku ni..wah..memang bahang sudah terase.hehe.ape2 pon amal ibadah yang penting time bulan yang dirahmati ni.Makan tu biar ala kadar je..nak plk skr ni aku mmg xleh nak mkn byk sgt..rse mcm nk meletop perut, wlupon mkn dlm kuantiti yg sikit je..

Ape pon semua selamat menjalani ibadah puase buat smue..semoga ibadah tahun ni diberkati Allah s.w.t..~amin~



2 comments:

Jamak Aton Habi Mahmood said...

Welcome Ain ... jom sesekali ke daerah Sogo hikhikhik ...

AinHinata said...

aik..ni nk ajk g masjid negara ke g sogo...hihi..