Tuesday, November 23, 2010

35 weeks

Minggu ni usia kandungan my baby dh masuk ke-35 weeks..sgt takut sbab tinggal 5 minggu je lagi nak menempuh saat2 kesakitan bersalin. Mengikut pengalaman org citer semua cakap time nak bersalin tu sakit cuma ikut pada orang..ade orang sakit nye sekejap je..ade orang sakit nye lama..xde pulak orang cakap time bersalin tu xsakit langsung..seronok je keluar..hehe.xtahu la nanti time aku mcm mne kan.tp, sntiasa berdoa agar semua nye selamat dan moga Allah memberi kesenangan & kelapangan kepada aku time bersalin nanti ~aminn~.

Aritu ade seorang ustazah dtg kat office aku ni.die tanye dh berape bulan.aku pon ckp la dh 8 bulan..dia doakan aku selamat bersalin nanti..aku cakap terima kasih. dan yang paling aku igt pesanan dia..yang penting kene hormat suami, mase mengandung xblh nak lawan cakap suami dan kene berbuat baik dengan suami..insyaAllah senang la bersalin nanti..Hati terus jadi takut..alamak..layanan aku kat en.suami time mengandung ke..sebelum ngandung ke xla baik sgt.kadang2 ade time malas nak bt ape yang dia suruh mmg aku xkan buat.tp, xtahu la die marah ke x..sbab dia xpenah ckp atau paksa pon..cume die akan diam lps tu akan snyum balik.
tp, tibe-tibe terfikir hbis la aku..nnti mest time nak bersalin sakit kan..ape pon klu en suami t'bace entry kali ni..ain nak mntak maaf banyak2 ye..skr ni ain cube bt ape yang hanis suruh..(sebenarnye, en.suami aku ni org nye simple je..klu kat rmh tu xde la byk hal sgt nk layan..cume msk sardin, ade desert dadih ke..aiskrim ke..die suke la) semalam hanis suruh ain masak maggie goreng, (wlupon senang sebenarnya, tetap aku malas nk masak sbab dh xlarat nk b'diri sgt) tp, ain masak kan jgk kan..dengan syarat hanis masuk dapur sekali temankan ain.hehe.Thanks sbab sudi potong & tumbuk bawang..:)..doa kan ain selamat lahir kan baby kite ye.

sekarang ni tangan kanan aku selalu kebas2..dulu semalam dh pegi klinik check..tp, ubat demam yang aku dapat..bijak & pandai betul doc tu..kelakar pon ade..biar la..lg pon dh tanye k.sha kakak kat office aku ni..die pon pregnant jgk dan tnggu hari je nak bersalin..die kate mmg orang mengandung mcm tu..sistem perjalanan darah xmengalir dengan betul, sbab die pon selalu jgk jadi mcm tu lately ni.huhu..kaki pon dh bengkak surut..bengkak surut..mmg xsabar rasenya nak bersalin.:)..tido malam pon dh xlena..

semua doakan aku selamat yeh melahirkan my 1st baby..xsabar nak jmpe die..


Si kecil ku..♥♥♥

6 comments:

Nor said...

ha..alamak kak.. seram jugak eh.. ustazah tu tak ckp ke, layanan utk suami tu sebelum ngandung ke, lps ngandung? huhuhuh

AinHinata said...

x plk die ckp nor..tp, akak rse yg pling penting time ngandung ni la..jgn derhaka dgn suami..so..buat baik sntiasa dgn en.Mior yeh mulai skr.hehe..

tentang dhila... said...

ain..aku doakan ko selamat melahirkan baby ko ni. nk ckp sumtin kat ko. jmp time wedding aida k..

NURUL said...

semoga dipermudahkan utk ain time bersalin nati ye. jgn risau. proses bersalin tu tak sakit pun yg sakit kaw2 tu adalah sakit contraction je ain. sakin nak kuarkan baby tak sakit sgt pun.

yg penting minta restu , minta ampun dr mak bapak kita dan suami.

take care ain

AinHinata said...

thanks dhila..InsyaAllah aku akan tunai kan prmintaan yg ko ckp aritu..

ok..Thanks along..tgh sgt debar2 tnggu tanda2 b'salin..:)

lynn said...

ain.....
insya Allah, Allah akan permudahkan segalanya. sbg sahabat dr kecil aku sentiasa mdoakan yg tbaik. moga selamat melahirkan...amin