Sunday, December 20, 2009

Undangan Perkahwinan

Hujung tahun ni bukan mein ramai lagi undangan perkahwinan..Tp, kebnyakkannya jemputan utk mak & Ayah mertua ku..En.suami yg bawak dorng..so..aku pon just follow..sgt penat..tp, enjoy sbab dpt mkn free.ekeke..

Baru2 ni, jumaat yg lepas..aku dan en.suami serta mertua telah gerak ke Perlis..Memenuhi undangan Pkcik suami ku.kire nye sepupu suami yg kahwin.kul 6.30 pagi dh gerak dr rmh mnuju ke utara..mula nye cuaca agak cerah..tp, bile smpai kt Perak..cuaca mula mendung n hujan selebat nya..nsib beik aku duk belakang..keje nye asyk tido je la..syok tul.hehe..lme jgk la nk smpai ke utara negara tu..lebih kurang kul 2 lebih smpai. Sampai2 je..trus call pkcik en suami, tanye mne Homestay yg akan kami duduk..Stelah pusing sne..pusing sini..sesat dlam setengah jam jgk la..akhrnye jmpe Homestay yg di sediakan di Kangar..sgt besar rmh tu..suke benar klu itu jd rmh aku.hehe..bilik dia yg aku duduk jer..2x ganda hall rmh aku.huhu..smpai je bork2..trus kluar mkn..tu pon dh dekat kul 4 ptg..mrngkap mkn lunch + Hi-tea.

Lps je mkn en suami ajak g Padang Besar.Hati ini dh mnglonjak gumbira.hehe..ade btahun jgk la xpeg sne...dlu time arwah nenek duduk kt arau,perlis slalu g shoping padang besar, bukit kayu hitam..igt dulu time kecik2..klu g sne aku asyk mngumpul anak patung jer..mcm2 jenis ade..Ade satu tu, anak patung yg display n yg rosak pon aku nk jgk..sbab colour Pink..n time tu org yg jual tu ckp colour pink tnggl satu je.tp, aku ckp nak jgk..nk jgk yg tu.skali hambik..balik2 rosak..patung rabit tu xleh bgerak.
hehe

ok..smpai je kt Padang Besar sgt la sesak..mengalah kan shoping kat Jln Masjid India klu kat K.l..kereta thai ade..mlaysia ade..mcm brade kt Thai pon iye jgk..mate aku dh melilau mncari brg2 yg nk d beli smntara en suami mncari Parking..Akhir nye dpt gak parking..lps tu aku memulakn ekspedisi yg sgt mnyeronokkan.hehe..shoping...dpt la sehelai baju putih utk aku pkai time Photoshoot with kwn2 aku new year nant yg bertemakan baju putih n jeans denim.dan aku just beli bantal segiempat utk d letakkan di sofa rmh..Murh..3 rm10..bntl kekabu plk tu.ape lg..kasi beli je la..

Balik berehat..esk time utk berarak mngiringi pengantin..Majlis yg di adakan hanya akad nikah n mkn2 beradap..tiada mjlis persndingan..sbtu ni majlis akan d adakan d dewan area BUKIT *..argh..kne peg lg..


Nie la Pengantin..Am & Isteri


Hantaran..Mmg Mewah


Pengantin Lama vs Baru

Slepas je mjlis selesai aku, en suami n mertua telah b'gerak mnuju ke destinasi yg sterusnya..Pulau Pinang..En suami tanye..nak g Pulau Pinang area mne..aku terus laju ckp..nak neik Jabatan Pulau Pinang..sbab die kne tunaikn jnji die bulan lps sbab xdpt nk bwk aku g sne..time mengikuti en suami kerja bulan lps..tp, kali ni tidak boleh tidak bawak aku..mest kne.hahaha..dh setahun jgk la xneik..lps je neik en suami bwk mkn2 ikan bakar..sgt syok..Yummyy..

Slesai sje mkn2..lps mghrib gerak balik..smpai rmh kul 12..lps tu sgt penat dan trus..ZzzzzZZZzz..

Esk nye ade 2 undangan majlis perkahwinan kawan ayah mertua lg..satu dekat Dewan Banquet, Upm..n satu lg Pusat Komuniti Tmn Tun Ismail..mkn free je kan..tp, sbenar nye badan sgt la letih..tp, xpe..just follow sbab en suami yg Drive..hehe..dh smpai rmh ptg..aku trus melelapkan diri..

sbtu ni kne atend lg stu weeding reseption..pegi jgn Xpegi..Undangan last utk tahun ni..YehYeh..Next Year mest ramai member2 aku akan ikut jejak langkah aku tahun nie..aku dh byangkn 2 org kwn akan neik pelamin.jeng..jeng.jeng..

Selamat pengantin Baru utk Clasmate time school SMPK 1996-2000 shasha & ipa..sory xdpt atend weeding kamu2..tp,aku smpat hntar hadiah kahwin kepada kamu2..harap suke;:)

2 comments:

arediks92 said...

ehehhehe : ) gmbo umh mana nih...
x masuk2 lg gmbo deco ko

Ain said...

Nant akan sy msukkn..smalm aku beli langsir baru..cun..nant aku tngkap gmbar.hehe