Sunday, November 29, 2009

Rumah OH Rmh...

Sudah masuk mnggu yg ke-3 rumah aku di renovate..tp, xsiap2.pkcik tu kate rmh korang ni cpt je ni siap..2 minggu dah blh settle..tp, tgk skr..dh nk msuk mnggu ke-3 still dlm pembikinan baik pulih utk menjadi kn nye sedap utk aku n en.suami memandang.hehe..Antara plaburan aku n en.suami bt ialah..Cat, wayering, paip air, plaster Ceiling. Habis duit simpanan semua..AiYoYoo..

Tp, wlupon rmh tu x siap lagi..aku dh b'puas hati sikit dengan kerja2 yg pakcik n d geng menyiapkan rmh aku tu..kemas dan cantik..Xsabar nak tnggu rmh siap..Sekarang memang piaw2 aku di buat nye..dengan habuk..dapur aku yg b'sepah2..masak ape tah lagi..rse nye smenjak rmh di renovate..smenjak tu jgk la dapur aku x berasap.hehe..sowi la en.suami..xdpt nk mnghidangkan lauk pauk utk mkn malam..ala..lg pon kamu kan sgt sibuk dgn keje2 kamu di office tu..Mcm mane Keadaan rmh kami, mcm tu la jgk keadaan kerja en.suami ku di Office..Tunggang langgang di buat nya. ( Ayat apekah ini, ntah..asl senang aku menyampaikan mksud yg t'sirat)huhu..

InsyaAllah dan harap2..mnggu ni rmh aku akan siap sepenuh nya..Pakcik!!!..tlg siapkan rmh kami secepat yg mungkin n yang paling cepat dan pantas supaya kami blh mengemas rmh kami..~amin~


Ingin kombinasi warna ini di kamar tidur..tp, warne lein yg aku pilih

Warne Kelabu di atas..aku pilih utk dinding luar rmh kami..

Untuk hall plk, kami igt nak cat colour maroon utk hanye satu side dinding sahaja..iaitu dinding tmpat tv d letakkan.

Buat mase ni xde lg gmbar2..InsyaAllah mlm nant akan aku tngkap..esk akan aku upload ya..xpon..tnggu smpai rmh aku betul2 sudah siap..:)

3 comments:

NURUL said...

best nyer rumah baru ain

Ain said...

blum siap lg long..byk lg yg nk kne kmas..ekeke

arediks92 said...

x sabar nk tgk umh ko siap ...